Специална грижа за косата

Специална грижа за косата

С изключение на нормалния тип коса, всяка коса се нуждае от специални грижи, за да изглежда добре, особено сухите и изтощени коси.
След използването на шампоан се препоръчва да се нанася маска и балсам. Те изпълняват няколко функции: маската подхранва косъма в дълбочина, а балсамът облекчава изсъхването и разресването на косата, придава еластичност и хидратира косата. Добре е да се използват шампоан, маска и балсам от една марка, те си съответстват едни на други по състав и действието на маската и балсама максимално ефективно допълва действието на шампоана. Съчетаването на шампоан, маска и балсам от различни линии не носи много полза на косата, а в някои случаи може да предизвика и алергични реакции. Нерядко балсам се съдържа в шампоан 2 в 1, но това е по-скоро „походен” вариант, отделното използване на балсам е много по-ефективно. За възстановяване на увредени коси са предназначени специални средства за експресно лечение – те заглаждат косъма, оказват възстановяващо и подхранващо действие. За по-продължителен, пълен и дълбок ефект след измиването с шампоана се нанася маската – тя престоява от 5-10 минути и без да се отмива се нанася балсамът, който ще затвори люспичките на косъма и така няма да позволи на полезните съставки от маската да излязат, а ще останат там за където са предназначени. Този трик можете да прилагате 1-2 пъти в седмицата особено ако косата ви е суха и дехидратирана.


Козметичната компания "Фаберлик" предлага и допълнителна грижа за косата според целта, която искате да постигнете:

  • Ампулен концентрат за активно подхранване на косата ULTRA POWER

  • Ампулен концентрат за перфектна гладкост на косата SHINE&GLOSS

  • Ампулен концентрат за дълбоко възстановяване на косата EVERSTRONG

  • Ампулен концентрат за възрастна коса BRILLIANT AGE

  • Ампулен концентрат за боядисана и блондирана коса TOTAL COLOR 

Как да ги използваме:


1. Нанесете върху влажна, изсушена с кърпа коса, оставете да подейства за 5-10 минути, измийте.


2. Добавете няколко капки към маската.


3. Добавете съдържанието на ампулата към боята за коса.


4. Като интензивни нощни грижи преди сън, приложете малко количество от средство върху мокра или суха коса, обърнете специално внимание на краищата, на следващата сутрин я изплакнете.


Мнения